FIND DE RELEVANTE FONDE – KOM GODT I GANG

Når der skal ansøges funding til en kongres, er der mange forskellige fondsmuligheder. At finde den rigtige fond kræver tid og energi, men er en god investering (17. milliarder uddeles hvert år). Erfaringen viser, at mange ofte går i stå i denne fase, da det kan virke uoverskueligt. Der findes desværre ikke en hurtig og nem løsning, da det handler om at identificere de fonde, hvis formål matcher kongressen fokus. Men der er par råd og genveje, som kan gøre det nemmere at finde de relevante fonde:

TÆNK UD AF BOKSEN OG KIG BREDT

Mange har til tendens til at søge de sædvanlige fonde, hvor man måske tidligere har opnået en bevilling eller kun have fokus på lokale fonde. Begge kan give rigtig god mening, men det er vigtigt at huske på, at der findes flere typer af fonde, hvilket bør tænkes i ansøgningsstrategien:

Private fonde:

Af private fonde kan f.eks. nævnes Lundbeckfonden og Novo Nordisk Fonden, som begge tidligere har støttet bestemte typer af udgifter ifm. afviklingen af kongresser og konferencer inden for Life Science området.

Offentlige fonde: 

Indenfor de offentlige fonde er der tre niveauer du kan overveje at inddrage i ansøgningsstrategien. Det nationale, det regionale og det lokale niveau – hvis det passer til den pågældende kongres. Alle tre forvaltningsniveauer har støtteordninger. Du kender måske den nationale Grundforskningsfond eller Innovationsfonden? Men de er blot to ud af hundredvis af nuancerede og specialiserede støtteordninger. Tilsvarende findes regionale støtteordninger forvaltet af regionerne og lokale forvaltet af kommunerne.

Besøg eller genbesøg afsnittet i vejledningen om de tre offentlige støttekanaler samt de private fonde. Det kan være med til at sikre, at du får lavet en helstøbt strategi med mange bevillingsgivere. Private som offentlige i en fin samlet ansøgningsmosaik.

SE VEJLEDNING

HVORDAN FINDER DU HUTIGST DE MEST EGNEDE FONDE?

Hvis man vil gøre processen så struktureret som muligt, så anbefaler vi at bruge en database. Der findes mange forskellige databaser:

Offentlige udbydere: Flere regioner og universiteter har egne databaser, som man som ansat kan få adgang.

Private udbydere: Der findes en række private udbydere, hvor der kan tilkøbes adgang f.eks.

Har ud brug for adgang til at søge fonde?

Er du en potentiel kongresvært og er ved at fundraise til en stor videnskabelig kongres? Så kan du ansøge om en log-in adgang til Søgfonde.dk.

Wischmann Innovation har udviklet denne digitale fundingvejledning for MeetDenmark og de står også bag databasen SøgFonde.dk. En database med flere tusinde fondsprogrammer til alle formål, til alle sektorer. Den indeholder adgang til både de offentlige samt private fonde og et let at søge i. MeetDenmark har en begrænset antal adgange, som tilbydes til potentielle kongresværter. Udfyld nedenstående formular, hvorefter MeetDenmarks sekretariatet vil kontakte dig.

Designet og udarbejdelse: Wischmann Innovation ©